М’ясні страви споконвіку були в раціоні українців, а надто популярними є блюда з курки, що має ніжне та м’яке м’ясо і завжди вигідно доповнює будь-який гарнір. Як зробити повсякденну вечерю особливою або швидко приготувати щось смачненьке до відвідин гостей? Запечена курка у духовці — ідеальне рішення до Вашого святкового столу. Її можна приготувати навіть з обмеженою кількістю інгредієнтів, на це не потрібно багато часу, а кінцевий результат Ваших кулінарних клопотів неодмінно задовольнить кожного! Проте, для цього має бути виконана найголовніша умова: потрібно купити курятину у правильному магазині, де гарантовано свіже та екологічно чисте м’ясо! З цим Вам допоможе наша мережа м’ясних магазинів, адже продукція “Студії м’яса” — це якість, перевірена роками! Найважливіший аспект вибору курятини, це безпека, тому лише сертифікована продукція є безпечною, ми повністю несемо відповідальність і кожен шматок нашого м’яса перевірено в спеціальних лабораторіях.
Насправді, існує безліч рецептів приготування курочки, у кожної господині є свої правила та секрети неперевершеного смаку. Для різноманіття пропонуємо свої поради, як правильно запекти курку у духовці.
Вам знадобиться:
➤ Мед 100 г.
➤ Соєвий соус 120 мл.
➤ М’яке вершкове масло 40 г.
➤ Часник 4-5 великих зубчиків.
➤ Курча-бройлер вагою 1.8-2 кг. Радимо купити курку цілу, що не піддавалася заморозці.
➤ Спеції та прянощі — карі, сушений базилік, мелені імбир та паприка, чорний перець по 1/2 чайної ложки; сіль 1/5 чайної ложки.
➤ Соняшникова або оливкова олія.
Першочергово гарно помийте тушку під проточною водою ззовні та всередині. Переконайтеся, що немає залишків нутрощів та пір’я. Курка в духовці повинна бути ідеально гладенькою та красивою, тому зайву шкіру варто зрізати, особливо у зоні шиї та стегон.
Візьміть курочку і ретельно натріть її з усіх сторін сумішшю перцю та солі. Тепер готуємо маринад. Змішайте у глибокій посудині соєвий соус, мед, масло. Очищений часник натріть на дрібній терці, додайте його та спеції у маринад. Ретельно змішайте всі інгредієнти та щедро змастіть ним курку, залиште її щонайменше на годину. Завдяки цьому ціла курка, запечена у духовці, стане м’якішою та соковитішою, а скоринка — хрумкою і з приємним золотавим відтінком.
Час відправляти нашу смачну курочку запікатися. Розігрійте духовку на 250°, змастіть вогнетривку форму олією та покладіть до неї грудкою нагору тушку курки, щільно покрити фольгою. Температуру опустити до 220°, запікання курки в духовці триватиме орієнтовно 40 хв. Потім приберіть фольгу та продовжуйте запікати страву ще протягом 20-30 хв. Час від часу перевіряйте зубочисткою ступінь готовності — сік має бути прозорим. За необхідності продовжіть час запікання.
Відвідайте наш м’ясний магазин та придбайте до свого столу найкраще безпечне м’ясо, від якого будуть у захваті вся родина та гості!
Чому запечена курка смачніша, якщо придбати її у “Студії м’яса”:
❖ Гарантована свіжість та якість від виробника Тернопільського м’ясокомбінату.
❖ Виробник сам вирощує птахів на власних екофермах, тому ми цілком впевнені у їх здоров’ї. Завдяки цьому кінцевий продукт безпечний для споживання, а ще такий смачний для всієї родини!
❖ Доступні ціни, тому кожна українська сім’я може ласувати смачним м’ясом кожного дня.
Запрошуємо до Студія м’яса у м. Тернопіль! Магазини найближчі до Вас можна знайти на сайті, там же вказані адреси крамниць в інших регіонах Україні. Смачного!